Een vrouw tekent het condoleanceregister voor Cruijff
NOS Nieuws

Condoleanceregisters geopend voor Johan Cruijff

Ajax en Amsterdam Arena openen morgenmiddag een condoleanceregister voor de overleden Johan Cruijff langs het veld in het stadion. "Zijn overlijden heeft een schokgolf veroorzaakt in de wereld, in Nederland en zeker ook bij Ajax", schrijft de club op zijn website.

De voetbalclub en Amsterdam Arena willen voor iedereen de mogelijkheid bieden om hun medeleven te betuigen. Ook Ajax-directeur Edwin van der Sar zal daarbij aanwezig zijn.

De initiatiefnemers zeggen dat ook via de hashtags #vooraltijdnr14 en #4evernr14 gecondoleerd kan worden. De steunbetuigingen zullen op de website van Ajax verschijnen.

Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum opende vanochtend ook een condoleanceregister voor Johan Cruijff. "Met het overlijden van Cruijff heeft de stad Amsterdam een van haar grote iconen verloren", is te lezen op de website van het museum.

Bezoekers kunnen naast een condoleance achterlaten ook enkele voorwerpen van Cruijff bekijken, zoals de Gouden Bal uit 1974 en een fotoportret van Paul Huf. Het register is het hele paasweekend geopend.

Een boodschap in het condoleanceregister

Johan Cruijff overleed gisteren op 68-jarige leeftijd. De oud-voetballer leed al enige tijd aan longkanker. Vanmiddag wordt hij gecremeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl