De aantrekkingskracht van digitale technologie is een van de redenen waardoor kinderen minder buiten spelen
NOS Nieuws

Britse kinderen minder vaak buiten dan gevangenen

Driekwart van de Britse kinderen komt minder vaak buiten dan gedetineerden. De Britse krant The Guardian schrijft dat een vijfde van de kinderen in Groot-Brittannië op een gemiddelde dag zelfs helemaal niet buiten komt.

Uit een onderzoek blijkt dat 74 procent van de kinderen tussen de 5 en 12 jaar dagelijks minder dan een uur buiten speelt. Britse gedetineerden mogen iedere dag een uur 'luchten'.

Experts zeggen in de krant dat actief spelen belangrijk is voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Toch zitten ze vaak binnen vanwege de angsten van hun ouders, een gebrek aan groen om in te spelen en de aantrekkingskracht van digitale technologie.

Opgesloten

De ouders die voor het onderzoek zijn ondervraagd, zeggen dat hun kinderen tegenwoordig minder mogelijkheden hebben om buiten te spelen. Het gevolg is dat een op de negen Britse kinderen het afgelopen jaar niet in een park, bos of ander natuurlijk gebied is geweest.

"De waarheid is dat we onze kinderen opsluiten", zegt Mark Sears van The Wild Network. Deze organisatie heeft als doel om kinderen meer tijd te laten doorbrengen in de natuur. "Doordat kinderen minder buiten spelen, neemt obesitas toe en is het geestelijk welzijn van de kinderen lager", zegt Sears.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl