NOS Voetbal

Messi en Romário staan stil bij 'icoon' Cruijff

Messi: Cruijff was zeer geliefd in Barcelona

Volgens Lionel Messi heeft Johan Cruijff voor altijd het voetbal van FC Barcelona veranderd. De sterspeler van Barcelona reageerde vanuit Chili op het overlijden van Cruijff.

"Iedereen bij Barcelona wist dat Cruijff ziek was. Helaas heeft hij het niet gered. Cruijff was een zeer invloedrijk persoon in de voetbalwereld en zeker bij Barcelona."

"Alles wat er de afgelopen jaren bij Barça is gebeurd en wat er is bereikt, is aan hem te danken. Hij heeft de manier van denken bij de club veranderd. Cruijff was zeer geliefd in de voetbalwereld en vooral in Barcelona."

Ik zal zijn wijsheid voor altijd bij me dragen.

Romário

Op Facebook reageerde ook Romário op het overlijden van Cruijff. De Braziliaanse sterspeler speelde bij FC Barcelona toen Cruijff daar coach was. "Vandaag ben ik een vriend verloren en verliest het voetbal een van de grootste iconen in de geschiedenis."

"Cruijff was zonder twijfel de beste coach die ik ooit heb gehad en ik zal zijn wijsheid voor altijd bij me dragen. Hij daagde me altijd uit, om te zorgen dat het team optimaal presteerde. Hij wist wat de waarde van elke speler was en zorgde ervoor dat iedereen het maximale uit zichzelf haalde."

De reactie van Romário op het overlijden van Johan Cruijff

Romário heeft nog een andere mooie herinnering aan Cruijff. "Ik herinner me dat ik af en toe heimwee had. In die tijd was ik de enige speler bij Barcelona van buiten Europa. Cruijff gaf me dan wat extra vrije dagen zodat ik thuis kon zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl