De aankomsthal kort na de explosie
NOS Nieuws

Drie Nederlanders omgekomen bij aanslag op Zaventem

Bij de aanslag op het vliegveld van Zaventem zijn drie Nederlanders omgekomen: een broer en een zus uit Maastricht en een vrouw uit Deventer. Dat meldt minister Koenders van Buitenlandse Zaken. Hij brengt een bezoek aan Indonesië.

Koenders zegt dat zijn gedachten uitgaan naar de familie en vrienden. "Ik wens hen veel sterkte met dit verschrikkelijke verlies. Het is afschuwelijk dat deze mensen door de willekeur van terreur zijn gedood".

De families zijn vannacht ingelicht. De slachtoffers waren de 41-jarige Elita Weah uit Deventer en een broer en zus uit een Maastrichts gezin: Sascha en Alexander Pinczowski, beiden in de 20.

Identificatie in stroomversnelling

De Belgische autoriteiten zijn op dit moment nog bezig met de identificatie van de overige slachtoffers van de aanslagen op het vliegveld en die op metrostation Maalbeek. Er zijn zeker twee Amerikanen, een Brit en een Chinees bij de aanslag om het leven gekomen. Ook de namen van drie Belgen circuleren, evenals die van een vrouw uit Peru.

De identificatie verloopt moeizaam, maar gaat nu wel opeens snel, zegt correspondent Gwen ter Horst. "Het is een ingewikkeld proces, maar het lijkt nu in stroomversnelling te komen. Ook hier in België hebben nabestaanden bericht gekregen."

Bij de aanslagen kwamen ten minste 31 mensen om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl