NOS Voetbal

Bartomeu: Cruijff heeft het voetbal veranderd

'Cruijff heeft het voetbal veranderd'

Ook in Spanje sloeg het overlijden van Johan Cruijff in als een bom. Vooral bij zijn voormalige club FC Barcelona kwam het nieuws hard aan.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu noemde donderdag een trieste dag voor alle medewerkers van Barça.

"Johan Cruijff is de belangrijkste persoon in de geschiedenis van het voetbal. Wereldwijd, maar ook binnen Barça. Hij is heel belangrijk geweest in zijn werk niet alleen als speler, maar ook als trainer."

"Hij heeft het voetbal veranderd, en de geschiedenis van de club. Het voetbal dat we spelen. Dat hadden we niet gekund zonder Johan Cruijff. Cruijff heeft dit bereikt. Hij was de maestro. Hij heeft 't ons geleerd."

Piqué: we zijn wie we zijn dankzij Johan

FC Barcelona-spelers Gerard Piqué en Andrés Iniesta reageerden aangeslagen op het nieuws.

"Je weet hoeveel Johan voor Barcelona en alle Barcelona-fans heeft betekend", vertelde Piqué. "We zijn wie we zijn dankzij Johan Cruijff en daar zijn we hem dankbaar voor. Het doet me veel, want we verliezen iemand die veel heeft betekend voor het Spaanse voetbal. Als speler en als trainer."

Iniesta noemde het overlijden van de Barça-icoon heel verdrietig. "Het is een zeer trieste dag voor iedereen niet alleen voor de Barcelona-familie maar voor de hele voetbalwereld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl