NOS Voetbal

Van der Sar: Johan blijft altijd verbonden aan Ajax

Van der Sar: een klap voor de hele club

Edwin van der Sar, commercieel directeur van Ajax, noemt het overlijden van Johan Cruijff "een klap voor de hele club".

"Johan was een opgewekt persoon. Hij ging de strijd aan met van alles en nog wat, ook met deze ziekte. Hij heeft veel overwinningen geboekt in het leven. We hadden gehoopt en verwacht dat hij dat met deze ziekte ook zou doen", aldus Van der Sar.

"Het was een icoon. De grootste voetballer die Ajax heeft voortgebracht. Niet alleen de voetbalwereld heeft een fantastisch persoon verloren. Op heel veel vlakken zal Johan gemist worden. Johan zal altijd verbonden zijn aan de club. Zijn shirt en zijn afbeelding hangen bovenin de Arena. Dat zal altijd zo blijven", aldus Van der Sar.

Ajax biedt belangstellenden vanaf zaterdag de gelegenheid om een condoleanceregister te tekenen in de Amsterdam Arena.

Johan Cruijff en Wim Jonk na een ledenvergadering bij Ajax in 2011

Wim Jonk laat weten dat hij de voetbalvisie van Johan Cruijff wil blijven doorgeven. De Volendammer was tot eind vorig jaar hoofd van de jeugdopleiding bij Ajax en in die rol intensief betrokken bij de 'fluwelen revolutie' van Cruijff. "Hij was een grote inspirator voor mij en een visionair'', zei Jonk.

"Hij had een visie voor het team, maar ook voor het individu. Hij kon 'out of the box' denken. Hij heeft het aanvallende voetbal kleur gegeven. Hij was in staat twee stappen vooruit te denken. Ik hoop dat ik de kans krijg deze visie te blijven doorgeven.''

Swart: Cruijff de beste voetballer aller tijden, zonder twijfel

Sjaak Swart reageerde aangeslagen op het nieuws van het overlijden van Cruijff. "Johan was gewoon de allerbeste voetballer van de wereld", aldus Mister Ajax.

"Ik ben heel erg blij dat ik al die jaren met hem gespeeld heb. En ik had ook altijd heel goed contact met hem. Dit is verschrikkelijk. Ik had echt niet gedacht dat het kon gebeuren."

"Johan was echt zoals Messi nu. Gewoon de beste van de wereld. Cruijff, Messi en Maradona, dat waren de knoerten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl