Robin Haase met zijn coach Mark de J. op Wimbledon 2015
NOS Nieuws

Haase geschokt door arrestatie coach in zaak-Everink

  • Remco Andringa

    Redacteur politie en justitie

  • Remco Andringa

    Redacteur politie en justitie

"Het is bizar allemaal. Net alsof ik in een slechte film terecht ben gekomen". Tennisser Robin Haase zegt "erg geschrokken" te zijn na de arrestatie van zijn coach vanochtend. Tennistrainer Mark de J. werd op Schiphol door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van zakenman Koen Everink.

Haase en De J. kwamen samen terug uit de Verenigde Staten. Haase zou daar spelen op masterstoernooi van Miami, maar meldde zich gisteren af wegens een knieblessure en keerde huiswaarts.

Van de aanhouding zegt Haase in eerste instantie niets te hebben gemerkt, omdat hij het vliegtuig alleen verliet. "Ik zat ergens anders en was eerder het toestel uit. Ik heb niks meegekregen van de aanhouding. Daarna ben ik wel op de hoogte gebracht." Volgens Haase kreeg hij niet te horen wat er precies aan de hand was. "Uiteindelijk ben ik weggegaan met mijn tassen. De rest heb ik uit de media vernomen."

Tennisliefhebber

Haase was bevriend met Koen Everink, die begin maart werd doodgestoken in de keuken van zijn huis in Bilthoven. Everink werd de volgende ochtend gevonden door zijn 6-jarige dochter. Everink kende ook de verdachte tenniscoach Mark de J. goed. "Zoals Everink iedereen in de tenniswereld goed kende", zegt Haase. De zakenman uit Bilthoven was een fervent tennisliefhebber en verleende op toernooien hand- en spandiensten voor verschillende spelers.

Verrassing

Op de avond van de moord keek een groepje mensen uit de tenniswereld bij Everink thuis naar een voetbalwedstrijd. Onder hen was ook de 29-jarige verdachte. Haase was er die avond niet bij, maar kan zich niet voorstellen dat er een conflict speelde tussen zijn coach en Everink. Ook herkent hij zich niet in geluiden dat de zakenman aanvankelijk kritisch was over de aanstelling van De J. als trainer. "Het is de eerste keer dat ik dat hoor."

Mark de J. traint Robin Haase sinds december 2014. Zijn aanstelling als coach gold destijds als een verrassing, omdat De J. weinig ervaring had met tennis op topniveau. De Rotterdammer tennist zelf ook en deed het met name in zijn jeugdjaren goed op verschillende toernooien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl