Johan Cruijff
NOS Voetbal

'Laatste anderhalve week verslechterde zijn gezondheid enorm snel'

"De gezondheid van Johan is in de afgelopen anderhalve week enorm snel achteruit gegaan." Dat zegt Carole Thate, de manager van de vandaag overleden Johan Cruijff.

"Hij was eerst heel optimistisch over het verloop van zijn ziekte en dacht oprecht dat hij ook deze wedstrijd ging winnen. Hij bracht nog een bezoek aan zijn zoon Jordi in Israël, maar in de afgelopen anderhalve week ging het opeens snel. Het is een enorm gemis", reageert Thate.

"Na zijn carrière als voetballer en coach zette hij zich in voor diverse doelen en leverde zo een grote bijdrage aan de samenleving", gaat Thate verder.

"We zijn zeer verrast door deze enorme terugslag. Toen wij naar buiten kwamen met het bericht dat de uitslagen positief waren, was dat ook echt zo. De familie heeft nog geen beslissing genomen over de uitvaart van Cruijff."

Rond 13.00 uur overleden

Ook De Telegraaf-journalist Jaap de Groot, die Cruijffs columns schreef, is verbijsterd. "Het is echt heel snel gegaan. Het is echt een kwestie van uren geweest dat het toegeslagen heeft. Johan is rond 13.00 uur overleden en daar was zijn hele familie bij."

"Die werden er ook door overvallen, want hij zou behandeld worden en ze kregen vervolgens te horen dat ze snel naar het ziekenhuis moesten komen. Totale verbijstering en een overdosis aan verdriet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl