NOS NieuwsAangepast

Afghaanse christenen vaker vervolgd

Afghanistan wordt steeds onveiliger voor christenen. Op de jaarlijkse Ranglijst Christenvervolging van de Nederlandse christelijke organisatie Open Doors, is het land gestegen van de zesde naar de derde plaats.

Volgens de organisatie komt dat door de beelden van ex-moslims die zich lieten dopen. Sindsdien worden meer christenen vervolgd, zegt Open Doors. Afghanistan heeft een kleine minderheid van christenen.

Wereldwijd is er volgens Open Doors een toename van christenvervolging door moslimextremisme.

Op de eerste plaats van de ranglijst staat, net als vorige jaren, Noord-Korea. Daar mogen alleen de leiders Kim Jong-il en wijlen Kim Il-sung als goden worden aanbeden.

Teugels

Op Noord-Korea na bestaat de top van de lijst helemaal uit islamitische landen. Iran, Afghanistan, Saudi-Arabië en Somalië bezetten de plaatsen twee tot en met vijf.

"Moslimextremisten ontzien niets en niemand in hun strijd om christenen uit de weg te ruimen, als ze zich niet willen bekeren tot de islam", zegt Open Doors.

Er zijn ook landen waar de situatie voor christenen is verbeterd. In China hebben de autoriteiten de teugels laten vieren sinds de Olympische Spelen van 2008. Ook uit India zijn minder gevallen van christenvervolging gemeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl