De Belgische bondscoach Marc Wilmots staat de pers te woord
NOS VoetbalAangepast

Oefeninterland België-Portugal wordt in Portugal gespeeld

De oefeninterland tussen het Belgische nationale voetbalelftal en Portugal, die voor volgende week dinsdag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel gepland stond, wordt niet in België, maar in het Portugese Leiria gespeeld.

Om veiligheidsredenen en uit voorzorg deed de stad Brussel een verzoek aan de Belgische voetbalbond om de wedstrijd niet door te laten gaan. Daar gaf de bond gehoor aan, maar de Portugese bond besloot mee te denken en kwam met het voorstel de wedstrijd op Portugese bodem te spelen.

Solidair

De wedstrijd vindt plaats op dinsdag 29 maart om 20.45 uur. "De KBVB bedankt de Portugese voetbalbond voor hun beschikbaarheid, flexibiliteit en de voorgestelde oplossingen. De Portugese Voetbalbond is solidair met de KBVB in deze moeilijke en emotionele tijden", meldt de Belgische bond in een verklaring.

In november ging de oefenwedstrijd tegen Spanje niet door na de aanslagen in Parijs en de terreurdreiging in Brussel.

Gesloten deuren

Gisteren werd de training van de Rode Duivels al afgelast en ook de training van vanochtend ging niet door. Vanmiddag trainen de Belgen achter gesloten deuren in het Koning Boudewijnstadion. Na de training geeft bondscoach Marc Wilmots een persconferentie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl