NOS Nieuws

Koenders over vermiste Nederlanders Brussel: vreselijke situatie

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken noemt de onzekerheid over het lot van twee Nederlandse twintigers die tijdens de aanslag gisterochtend op vliegveld Zaventem waren, "een vreselijke situatie". "De ambassade doet er alles aan om bij de Belgische autoriteiten snel duidelijkheid te krijgen", laat Koenders weten vanuit Indonesië waar hij een werkbezoek aflegt.

De broer en zus, kinderen uit een Maastrichts gezin maar woonachtig in de VS, stonden gisteren in de vertrekhal van Zaventem te wachten op hun vlucht naar New York, toen de twee explosies plaatsvonden. Die ontploffingen waren te horen tijdens een laatste telefoontje naar hun ouders. Daarna werd de verbinding verbroken.

Identificatie

De aanslagen op Zaventem eisten volgens een woordvoerder van de luchthaven zeker vijftien levens. De identificatie van de slachtoffers is moeizaam en tijdrovend als gevolg van de kracht van de explosies.

Buitenlandse Zaken heeft tientallen telefoontjes gekregen met vragen over de situatie in België. De Limburgse broer en zus zijn de enige twee Nederlanders in Brussel met wie na de aanslagen geen contact meer is geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl