NOS Nieuws

Nog geen uitsluitsel over exact dodental

De Belgische regering kan nog altijd niet met zekerheid zeggen wat het precieze dodental is van de aanslagen in Brussel. Minister van Volksgezondheid De Block zei vanochtend op de radio dat er "ongeveer 31 doden" zijn en 260 gewonden. Het dodental kan nog stijgen.

Een woordvoerster van Zaventem laat weten dat het dodental op de luchthaven is opgelopen van 10 naar 15. Vijf mensen zijn in het ziekenhuis aan hun verwondingen bezweken. Daarmee zou het totale dodental van de aanslagen op 35 komen, maar het nieuwe cijfer is nog niet bevestigd door ziekenhuizen of de Belgische autoriteiten.

Gisteren werd lange tijd gesproken van 34 doden en later van 30. De meeste doden, 20, vielen in de metro bij Maalbeek.

De onduidelijkheid over het aantal doden houdt verband met het moeizame identificatieproces van de slachtoffers. Nog niet iedereen is geïdentificeerd.

Minister van Buitenlandse Zaken Reynders beschikt over aanwijzingen dat de doden en gewonden veertig verschillende nationaliteiten hebben.

Gewonden

Het Belgische koningspaar en premier Michel bezoeken vandaag gewonden in het Erasmus Ziekenhuis in Brussel. Minister De Block is daarbij ook aanwezig.

Om 12 uur houdt het gezelschap een minuut stilte in acht op het Schumanplein, dicht bij het metrostation Maalbeek.

In de middag gaan koning Filip en koningin Mathilde naar het militair hospitaal Koningin Astrid waar veel slachtoffers met brandwonden zijn opgenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl