Donatas Motiejunas probeert een schot van Russell Westbrook te blokkeren
NOS Sport

Westbrook treedt in voetsporen van Michael Jordan

Met dank aan opnieuw een triple-double van Russell Westbrook heeft Oklahoma City Thunder het bezoekende Houston Rockets weten af te schudden: 111-107. Het was alweer de vijftiende triple-double - oftewel punten, rebounds én assists in de dubbele cijfers - van Westbrook dit seizoen.

Daarmee is de 27-jarige Westbrook, goed voor 21 punten, 13 rebounds en 15 assists, de eerste spelers sinds het seizoen 1988/1989 met vijftien triple-doubles in een seizoen (al die wedstrijden waarin dat gebeurde werden ook gewonnen) achter zijn naam. 27 jaar geleden slaagden Magic Johnson en Michael Jordan daarin.

Hall of Famers

Het is tevens de zesde triple-double van Westbrook in de maand maart. Ook daarmee evenaart hij Jordan, want die deed in april van 1989 hetzelfde. "Dat is echt een zegen. Om in een adem met dat soort jongens genoemd te worden", aldus Westbrook. "Dat zijn Hall of Famers. Het is mijn taak de club zeges te bezorgen en kampioen te worden."

Topscorer aan de kant van Oklahoma City Thunder was Kevin Durant, goed voor 23 punten. Voor de 56ste keer op rij nam hij minimaal twintig punten voor zijn rekening. Durant: "Dat maakt me niet uit. Dat is wat er van mij wordt verwacht en waarvoor ik word betaald. Ik moet iedere avond consistent zijn."

Kobe Bryant

Los Angeles Lakers maakte een einde aan een reeks van vier verliesbeurten. In Los Angeles werd Memphis Grizzlies met 107-100 geklopt. Kobe Bryant was goed voor twintig punten, waarvan twaalf in het derde kwart, maar zat de laatste vier minuten langs de kant.

Uitslagen NBA 22 maart

Brooklyn NetsCharlotte Hornets100-105
New Orleans PelicansMiami Heat99-113
Oklahoma City ThunderHouston Rockets111-107
Los Angeles LakersMemphis Grizzlies107-100

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl