NOS Sport

Beveiliging waterpolosters voldoende in Gouda

Wel veiligheidsoverleg, geen extra maatregelen bij OKT in Gouda

Natuurlijk hadden de waterpolosters van de twaalf deelnemende landen de gebeurtenissen in Brussel vernomen en gevolgd. Bij de wedstrijden werd een minuut stilte voor de slachtoffers in acht genomen, maar de aanslagen in de Belgische hoofdstad zijn voor de organisatoren en de lokale autoriteiten geen aanleiding de veiligheidsmaatregelen op te schroeven.

"Je merkt bij de teams dat het leeft", zegt toernooidirecteur Paul van den Heuvel, die overleg had met de lokale autoriteiten. "Die hebben ons medegedeeld dat zij dit niet als een risico-evenement zien. Zij hebben geen aanleiding gezien om aanvullende maatregelen te treffen buiten de beveiliging die we hier al hebben."

We moeten het lezen en zien en daarna afsluiten.

Yasemin Smit

Yasemin Smit, aanvoerster van het Nederlands team, was onder de indruk van wat ze over Brussel had gehoord. "We moeten het lezen en zien en daarna afsluiten. En doorgaan. Dat is moeilijk, maar ik denk dat we volwassen genoeg zijn om daarmee om te gaan."

Het toernooi in Gouda duurt tot en met maandag. Zaterdag zijn de kwartfinales. De winnaars van die wedstrijden plaatsen zich voor de Olympische Spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl