NOS NieuwsAangepast

Europese kranten: terreur treft Europa in hart

De aanslagen in Brussel beheersen wereldwijd het nieuws. Veel kranten openen ermee. Zo heeft de Vlaamse krant De Morgen een prent op de voorpagina, waarop te zien is hoe rook opstijgt vanuit Brussel.

De Waalse krant Le Soir houdt het kort maar krachtig: "Houd je sterk". Het Nieuwsblad opent met een pagina vol foto's van de aanslagen gisteren. De krant suggereert dat de terroristen deze aanslagen hebben gepleegd uit angst dat Salah Abdeslam hen zou verraden.

Hoeveel nog?

In Engeland zitten de tabloids bovenop het nieuws. The Daily Telegraph heeft het over "the bomber who got away", duidend op de man die zijn bom niet liet afgaan en momenteel door de politie wordt gezocht. Daily Mail vraagt zich af hoeveel van deze zelfmoordterroristen er nog zijn.

The Independent heeft een paginagrote foto van vluchtende mensen in de metrotunnels van Brussel op de voorpagina geplaatst. "Duisternis in het hart van Europa", schrijven ze erbij.

  • De Morgen
    De voorpagina van De Morgen vandaag
  • Le Monde
  • Le Soir
  • De Volkskrant
  • Bild

Troost

In Duitsland kopt dagblad Bild dat "we in oorlog zijn". Ze quoten bondskanselier Angela Merkel die gisteren zei dat het terrorisme net zo grenzeloos is als de vastberadenheid om het terrorisme te verslaan.

Le Monde schrijft dat Brussel getroffen is door terrorisme. Onderaan de pagina staat een illustratie waarop te zien is hoe de Franse vlag de Belgische troost.

De vermoedelijke daders

Ook in Nederland is er veel aandacht voor de gebeurtenissen in Brussel. De Telegraaf en de Volkskrant schrijven dat Europa door deze aanslagen in het hart is getroffen. Ze publiceren een foto van de drie terroristen op Zaventem.

Volgens De Telegraaf bestaat de veilige manier van leven die Europeanen jarenlang kenden niet meer. De krant citeert premier Rutte: "Onze manier van leven wordt bedreigd." Trouw schrijft dat de aanslagen wel en ook niet werden verwacht. De Brusselaars hadden niet verwacht dat de terroristen in de metro zouden toeslaan.

"Brussel in shock", kopt het AD. Eronder staat een foto van twee slachtoffers op de luchthaven van Zaventem. De foto van de daders staat onderaan de voorpagina. "Terreur treft hart van Europa", opent het FD. Op de voorpagina staat een foto van reizigers die via een metrotunnel wegvluchten uit de ondergrondse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl