Waterpoloster Yasemin Smit op het OKT in actie tegen Rusland
NOS Sport

Waterpolosters laten winst op Rusland glippen

De Nederlandse waterpolosters hebben op het olympisch kwalificatietoernooi in Gouda nagelaten ook hun tweede duel te winnen. Rusland ging er na een flinke achterstand toch met een punt vandoor: 8-8 (3-1, 1-3, 0-4, 4-0). Nederland was het evenement met een 14-5 zege op Frankrijk begonnen.

Waardeloze start

De ploeg van bondscoach Arno Havenga had op het EK dit jaar nog ruim gewonnen van Rusland. Dit keer kende Nederland echter een waardeloze start: de Russinnen namen snel een 2-0 voorsprong. In het tweede en derde kwart leken de Oranjedames hun slag te slaan. Keepster Aarts was onpasseerbaar en voorin werd zes keer op rij gescoord.

Waterpolosters laten winst op Rusland glippen

In de vierde periode ging het echter toch mis. Plots waren de rollen omgedraaid en ging de bal er namens Oranje niet meer in. Havenga baalde. "Dit hadden we nooit meer uit handen mogen geven. Als je met 8-4 de laatste periode ingaat, verwacht je dat je die score kan vasthouden. We hadden het gedisciplineerder moeten uitspelen."

Nederland speelt in de groep nog tegen Italië, Duitsland en Nieuw-Zeeland. De nummers een tot en met vier van de twee groepen gaan naar de kwartfinales. Winst in de kwartfinales betekent kwalificatie voor de Olympische Spelen. "Met deze uitslag kan ik niet zoveel. Het is nu nog lastig te bepalen wat de gevolgen zijn", keek Havenga naar de komende wedstrijden.

Italië

Woensdag stuit Nederland op het tweede topland in groep B, Italië. "We hebben twee zware wedstrijden achter elkaar die bepalen wie een, twee en drie in de groep worden. Deze wedstrijd moeten we wegstoppen."

Havenga: dit hadden we nooit uit handen moeten geven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl