NOS Nieuws

NCTV: kans op aanslag Nederland blijft reëel

NCTV over maatregelen

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof zegt dat een aanslag zoals die van vandaag in Brussel niet uit te sluiten is. Het kan ook in Nederland gebeuren, maar daartegen proberen we steeds de juiste maatregelen te treffen, zegt hij.

Het dreigingsniveau in Nederland is na de gebeurtenissen in Brussel niet verhoogd. Wel zijn extra maatregelen genomen. Er wordt extra gepatrouilleerd op luchthavens, bij de grens met België zijn 100 extra veiligheidsmensen die controles uitvoeren en de grote treinstations worden extra bewaakt. Marechaussees zijn nadrukkelijk aanwezig.

Voorbereid

"We zijn op zo'n ernstige aanslag voorbereid en zijn meteen met de juiste partijen bij elkaar gaan zitten om deze maatregelen te nemen", aldus Schoof. Er is intensief contact met de Belgische collega's.

Volgens Schoof bewijzen de aanslagen dat de dreiging ook na de arrestatie van Parijs-verdachte Salah Abdeslam niet is afgenomen. Al is het te vroeg om te zeggen dat dezelfde terreurcel de aanslagen van vandaag heeft gepleegd, zegt Schoof. "Er zijn meerdere groepen actief."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl