Khadya Arib
NOS Nieuws

Tweede en Eerste Kamer staan stil bij aanslagen Brussel

De Tweede en Eerste Kamer hebben kort stilgestaan bij de aanslagen in Brussel. Voorzitter Arib van de Tweede Kamer sprak van verschrikkelijke gebeurtenissen. "Hoe dichtbij het ook komt, hoe onveilig het ook voelt, in een open en vrije samenleving als de onze zullen we nooit wijken voor dit soort geweld."

Arib zei dat haar gedachten zijn bij de slachtoffers en hun nabestaanden. Ze hoopt dat er snel meer duidelijkheid komt. Ook senaatsvoorzitter Broekers-Knol vindt de gebeurtenissen afschuwelijk. "Opnieuw is er een gruwelijke aanslag gepleegd op onze open, vrije democratische rechtsstaat."

Bijzondere band

Broekers zei dat de Eerste Kamer in deze zware omstandigheden meeleeft met de zuiderburen.

In de Tweede Kamer voerde ook premier Rutte het woord. Hij noemde de berichten en beelden uit België schokkend en triest. Ook hij sprak zijn medeleven uit.

Rutte voegde eraan toe dat Nederland en België meer dan een grens en een gewone vriendschap delen. "Die bijzondere band voelen wij nu extra sterk."

De premier zei terug te denken aan eerdere aanslagen in andere steden. "Onze manier van leven ligt onder vuur. Juist daarom is het zo belangrijk, als democratische samenlevingen, pal te blijven staan voor de waarden van vrijheid, beschaving en openheid." Volgens Rutte mag en zal de angst ons niet gaan regeren.

Rutte en Arib
Eerste Kamer staat stil bij aanslagen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl