De Amerikaanse president Barack Obama met de Cubaanse president Raul Castro
NOS SportAangepast

'Obama en Castro samen in een stadion is heel bijzonder'

Voor het eerst in 88 jaar is een Amerikaanse president op Cuba. Een onderdeel van het staatsbezoek van Barack Obama was het bijwonen van een honkbalwedstrijd tussen de Amerikaanse club Tampa Bay Rays en de nationale ploeg van Cuba.

Het was voor het eerst sinds 1999 dat een MLB-team op Cuba speelde. Obama zat dinsdagavond samen met de Cubaanse president Raul Castro op de eerste rij van Estadio Latinoamericano. De twee zagen Tampa Bay Rays na negen innings met 4-1 winnen.

Wat ons bindt, is dat we allemaal de taal van het honkbal spreken.

Derek Jeter
'Obama en Castro samen in één stadion is heel bijzonder'

Voor de spelers was het ook een bijzondere ervaring. "Ik denk dat deze ontmoeting goed is voor Cuba en de Verenigde Staten", zegt Pedro Luis Lazo, pitcher van Cuba. "Het feit dat beide presidenten aanwezig zijn is heel bijzonder. Dit is pas de tweede keer dat zoiets voorkomt. Dus dit is een belangrijke gebeurtenis en het begin van een betere band tussen Cuba en de VS."

De Amerikaan Derek Jeter, voormalig sterspeler van New York Yankees, is ook meegekomen met de MLB-delegatie. Hij heeft met veel Cubanen gespeeld in zijn twintigjarige carrière. "Zoals bijvoorbeeld 'El Duque' en José Contreras. Er zijn een hoop verschillen tussen beide landen, maar wat ons bindt is dat we allemaal de taal van het honkbal spreken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl