Koning Filip
NOS Nieuws

Belgische koning geschokt door aanslagen Brussel

De koning en koningin van België zeggen dat ze geschokt zijn door de aanslagen van vanochtend in Brussel. Koning Filip en koningin Mathilde reageerden met een schriftelijke verklaring.

"Geconfronteerd met deze laffe en gruwelijke daden, gaan de gedachten van de koning en de koningin in de eerste plaats naar de slachtoffers en hun families en naar de hulpdiensten die alles in het werk zetten om de slachtoffers op te vangen", schrijft het koningspaar.

Medeleven

Ook koning Willem-Alexander heeft gereageerd op de gebeurtenissen in de Belgische hoofdstad. "Vanmorgen is ons buurland België getroffen door gewelddadige aanslagen waarbij onschuldige mensen zijn omgekomen. Ik heb koning Filip mijn medeleven overgebracht", schrijft Willem-Alexander in een verklaring.

"Nederland leeft intens mee met de mensen die zijn getroffen en met de inwoners van Brussel die nu in onzekerheid en angst leven. Europa wordt opnieuw zwaar op de proef gesteld. Wat nu nodig is, is dat wij onze gezamenlijke kracht tonen en de waarden van vrijheid en solidariteit hoog houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl