Joop Munsterman
NOS Voetbal

FC Twente wil miljoenen zien van oud-bestuurders

FC Twente heeft Joop Munsterman, Aldo van der Laan, Hein Trebbe, Hennie ten Hag en Joop de Winter aansprakelijk gesteld voor de schade die de Enschedese club door hun toedoen heeft geleden. De club bevestigt berichten in dagblad Tubantia daarover. Gerald van den Belt, die begin deze maand aftrad als directeur, gaat vrijuit.

Twente heeft de vijf oud-bestuurders een brief gestuurd waarin staat dat de schade wordt geschat op tientallen miljoenen euro's. De club wil meer geld van het vijftal zien dan is afgesproken in december. Destijds lag er een akkoord op tafel met Munsterman, Van der Laan, Ten Hag en Trebbe. Zij zouden een deel van hun aan Twente verstrekte leningen laten vallen of omzetten in een achtergestelde lening.

Verantwoordelijkheid nemen

"Voor het voortbestaan van de club is het van cruciaal belang dat de betrokken ex-bestuurders hun verantwoordelijkheid nemen en dat we op zeer korte termijn tot een nieuwe financiële overeenkomst met hen komen", stelt directeur Onno Jacobs. "Alleen op die manier kunnen we onze licentie behouden en aanspraak maken op de garantstelling van de gemeente Enschede van 32 miljoen euro."

De schade waar Twente op doelt is ontstaan rond de zaak met investeringsmaatschappij Doyen en de afwikkeling van de transfer van Dusan Tadic. Bij de transfer van de Servische aanvaller, die 2014 werd verkocht aan Southampton, is bewust 1,8 miljoen euro aan vergoedingen voor zaakwaarnemers buiten de boeken gehouden door FC Twente. Ook is Twente voor drie seizoenen uitgesloten voor Europees voetbal, een straf waar ook een prijskaartje aanhangt.

Van der Belt wordt niet genoemd

De reden dat Van den Belt niet verantwoordelijk wordt gehouden voor de opgelopen schade wordt ook uitgelegd. De oud-directeur zou niet op de hoogte zijn geweest en in opdracht van Van der Laan nepfacturen goed hebben gekeurd die door het management waren ingediend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl