Arek Milik heeft Ajax op 1-0 gezet

Ajax verslaat PSV in titelgevecht

Ajax heeft de eredivisietopper tegen PSV in zijn voordeel beslist. De Amsterdammers wonnen dankzij een razendsnelle goal van Arek Milik en een late goal van Anwar El Ghazi met 2-0 in Eindhoven. Daarmee nam Ajax de koppositie over van PSV. Het verschil is nu twee punten, met nog zes wedstrijden te gaan.

De eerste de beste bal die richting PSV-doelman Jeroen Zoet ging, verdween gelijk achter hem in het doel. Joël Veltman krulde de bal perfect voor de goal, waar Milik in de lucht won van Santiago Arias en de bal over Zoet heen in het net werkte. Er was toen pas anderhalve minuut gespeeld.

PSV even van slag

PSV moest daardoor vanaf het begin in de achtervolging en had even nodig om die achtervolging ook echt vorm te geven. Gaandeweg nam de druk op Ajax wel toe. Na een klein kwartier schoot Luuk de Jong hard op de vuisten van Jasper Cillessen, waarna Jürgen Locadia de rebound niet tussen de palen kreeg.

De thuisploeg had het meeste balbezit, maar was niet secuur in de eindpass, waardoor Cillessen zich nooit echt hoefde te onderscheiden. Locadia was nog een keer dichtbij, maar hij tikte de bal naast. De beste kansen waren vlak voor rust zelfs voor Ajax, maar Milik toonde zich in in die gevallen niet koelbloedig. Eerst schoot hij op Zoet, even later ging zijn schot hoog over.

Anwar El Ghazi schiet de 2-0 binnen
    Jurgen Locadia en Joel Veltman
    Mike van der Hoorn wordt onderuit geschoffeld door Jetro Willems
    Deze PSV-fans dromen (nog altijd) van de titel

Door de missers van Milik had PSV het geluk dat het niet met een grotere achterstand de rust in ging dan 0-1. Vrij snel na rust had die achterstand andermaal kunnen oplopen, maar het vlammende schot van Nemanja Gudelj zeilde langs de voor PSV goede kant van de paal.

Dat schot van Gudelj leidde een tweede helft in waarin Ajax meer van zich deed spreken. Toch was PSV de eerste ploeg die de bal in het doel kreeg. Luciano Narsingh frommelde zich langs Mitchell Dijks en tikte de bal langs Cillessen. Hij stond echter buitenspel voordat hij de bal kreeg en dus werd het doelpunt afgekeurd.