Trainer Hassan: Sifan heeft baat bij bokstrainingen

Honoré Hoedt, de coach van Sifan Hassan, zag dat zijn pupil het vooraf uitgestippelde plan tot in perfectie uitvoerde. En het resultaat mag er zijn; een half jaar na de mislukte WK in Peking is de eerste wereldtitel alsnog een feit voor Hassan, die op de WK indoor in Portland goud veroverde op de 1.500 meter.

Hoedt werd afgelopen maanden met regelmaat herinnerd aan de teleurstellend verlopen WK in China, eind augustus 2015. Hassan greep naast het goud. En dat deed pijn, bij zowel atlete als coach.

"Het woord Peking, daar hebben we het liever niet meer over. Hooguit over een pekingeend", zegt Hoedt met een brede lach. "Als we het daarover hadden, dan zag ik zo nu en dan het chagrijn bij Sifan. Ik denk dat we hebben rechtgezet wat er in Peking niet goed ging."

Dit jaar hoopt Honoré dat de maand augustus Hassan wél goed gestemd is. In Rio de Janeiro neemt het duo met niets minder dan goud genoegen.

Het woord Peking, daar hebben we het liever niet meer over. Hooguit over een pekingeend.

Honoré Hoedt

"Dit is een heel mooie stap. Ze heeft het plan goed uitgevoerd en is daar ook aan blijven vasthouden. Ze is een volleerd indoorloopster. Want indoor lopen is moeilijker dan outdoor."

Volgens Honoré plukt Hassan de vruchten van extra trainingen die ze heeft gevolgd. "Boksen vindt ze heel leuk in de boksschool en daardoor is ze weerbaarder geworden. Vroeger wilde ze graag overal tussendoor, maar nu heeft ze er flink de ellebogen in moeten zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl