NOS Nieuws

Voetbalrellen eisen levens in Marokko

In Marokko zijn twee aanhangers van Raja Casablanca omgekomen bij rellen tussen groepen supporters van de voetbalclub. De gevechten braken gisteravond uit na de wedstrijd tegen Chabab Rif Al Hoceima in het Mohamed V-stadion in Casablanca.

Direct na het fluitsignaal van het duel, dat in 2-1 voor Casablanca eindigde, gingen twee rivaliserende supportersgroepen van de thuisclub elkaar te lijf. Daarbij werden stokken en vuur- en steekwapens gebruikt. Tientallen supporters werden gewond naar het ziekenhuis gebracht, waar twee van hen overleden.

Vernielingen

In het stadion werden vernielingen aangericht en buiten het stadion raakten elf auto's zwaar beschadigd toen hooligans ze bekogelden met stenen. De politie arresteerde 41 mensen, van wie tien al voor de wedstrijd. De Marokkaanse autoriteiten stellen een onderzoek in naar de rellen.

Supportersrellen zijn al jaren een probleem in Marokko. Niet alleen de supporters van rivaliserende clubs vliegen elkaar regelmatig in de haren, maar ook fans van een en dezelfde club. In 2011 kwamen zeven supporters om het leven in Dakhla, het zuiden van Marokko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl