Dirk Marcellis (m) scoorde voor de vierde keer dit seizoen

PEC Zwolle pakt volle buit tegen Willem II

PEC heeft voor eigen publiek gewonnen van een matig Willem II. De Zwolse formatie was met 4-1 te sterk.

De thuisploeg speelde het slappe Willem II een klein halfuur van de mat en kwam via doelpunten van Dirk Marcellis (streep van 30 meter met links) en Queensy Menig (schot van dichtbij na combinatie met Lars Veldwijk) op 2-0.

PEC helpt Willem II terug in de wedstrijd

De ploeg van coach Ron Jans nam vervolgens gas terug en schonk de Tilburgers de aansluitingstreffer; Thomas Lam speelde de bal zomaar in voeten van Rochdi Achenteh en die vond het hoofd van Erik Falkenburg.

Kostas Lamprou is kansloos bij de 1-0
    Queensie Menig en Wout Brama vieren de 2-0
    Bart van Hintum in duel met Andy Kawaya
    Scheidsrechter Jochem Kamphuis brengt zijn assistent een nieuwe vlag

Kort na rust kreeg Willem II zijn enige kans op de gelijkmaker. Dries Wuytens kopte na een hoekschop echter recht in de handen van doelman Mickey van der Hart. Enkele minuten later was het verschil weer twee treffers. Wouter Marinus ontfutselde Fundo Ojo de bal, gaf voor en Veldwijk kon simpel binnen tikken bij de tweede paal.

Lamprou uitblinker in Zwolle

De centrumspits had het duel vervolgens kunnen beslissen, maar zijn knal spatte uiteen op de vuisten van Kostas Lamprou. De Griek voorkwam in de slotfase dat zijn ploeg een pak slaag kreeg. Lamprou keerde ook nog schoten van invaller Stef Nijland, die kon uithalen na een mooie aanval, en opnieuw Veldwijk. In de slotminuut was hij echter kansloos op de prachtige krul van Nijland.