NOS Sport

Teruggekeerde Bonnes: dit proces kent geen winnaars

Bonnes over terugkeer: dit proces kent geen winnaars

De steun die Henry Bonnes heeft ondervonden na zijn opstappen heeft ervoor gezorgd dat hij nu weer terugkeert als directeur topsport van de judobond. "Het voelt bijzonder om uit zo veel hoeken steun te ervaren."

Vooral de open brief van topjudoka's Kim Polling, Marhinde Verkerk, Henk Grol, Anicka van Emden en Dex Elmont deed Bonnes goed. "Daar werd ik oprecht verlegen van. Toen ben ik serieus gaan denken over een terugkeer. Die steun is bekend, maar ik kon ook op steun rekenen van de talenten en ouders die ik de afgelopen periode heb ontmoet. Net als van de clubs. Dat alles samen gaf de doorslag."

Geen winnaars

Het waren roerige dagen in de judowereld, nadat Bonnes maandag zijn functie als directeur topsport van de bond had neergelegd omdat hij naar eigen zeggen geen vertrouwen voelde binnen het bestuur. Wat volgde was een chaotische week waarin verschillende kampen binnen de bond en en de judowereld elkaar betwistten. "Dit proces kent geen winnaars", aldus Bonnes.

Bonnes: ik heb de naam Deborah Gravenstijn nooit genoemd

Het opstappen van Bonnes zou een gevolg zijn geweest van een persoonlijke vete met bestuurslid Deborah Gravenstijn. Daarover houdt de directeur zich op de vlakte. "Ik heb haar naam nooit genoemd. Het bestuur bestaat uit vijf mensen en Deborah Gravenstijn is daar een van."

Geen probleem voor zestal 'tegenstanders'

Bonnes ondervond dus veel steun, onder meer in de open brief van de topjudoka's. Maar er kwam ook een tegengeluid, van zes andere judoka's: Sanne Verhagen, Juul Franssen, Roy Meyer, Tessie Savelkouls, Guusje Steenhuis en Sanne van Dijke. Ook zij schreven een open brief.

In die brief sprak het zestal zich uit tegen de door de bond bepleitte centralisatie. Bonnes werd anderhalf jaar geleden aangetrokken om leiding te geven aan het realiseren van een topsportlocatie voor de judoka's op Papendal. Het zestal hoeft niet bang te zijn voor een rancuneuze directeur.

Bonnes: "Wat mij betreft is er geen probleem. Ik heb al heel veel goede gesprekken gevoerd, daar kunnen er nog wel zes bij. Dus ik ga binnenkort met ze om tafel. Zij zijn voor mij net zo belangrijk als de rest, dus ik ben benieuwd naar hun verhaal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl