NOS NieuwsAangepast

Drie buitenlanders gedood bij aanslag winkelstraat Istanbul

Bij de zelfmoordaanslag in Istanbul zijn drie buitenlanders omgekomen. Twee slachtoffers hadden zowel een Israëlische als Amerikaanse nationaliteit, de derde kwam uit Iran. De andere twee doden waren Turken.

Bij de aanslag raakten vanochtend 36 mensen gewond. De gewonden komen uit Turkije, Ierland, Israël, IJsland, Duitsland, Iran en de Verenigde Arabische Emiraten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen aanwijzingen dat er Nederlanders onder de gewonden zijn. Nederlanders die in de stad zijn, hebben het advies gekregen om de winkelstraat Istiklal en het Taksimplein te mijden.

Turken en toeristen

De aanslag vond plaats in de brede Istiklalstraat in Taksim, die populair is bij zowel Turken als toeristen. Er bevinden zich winkelcentra, restaurants, bars en diplomatieke missies, waaronder ook het Nederlandse consulaat.

Veel agenten op straat na explosie Istanbul

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft toeristen aangeraden, om in hun hotel te blijven. Zo ver wil het Nederlandse ministerie niet gaan. Een woordvoerder raadt wel aan om de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl