NOS Sport

NOC*NSF-baas Hendriks: blij met terugkeer Bonnes bij judobond

Hendriks: wij zijn heel blij met terugkeer Bonnes

"Wij zijn heel blij dat Henry Bonnes terug is bij de judobond." Maurits Hendriks, technisch directeur van sportkoepel NOC*NSF, is duidelijk in zijn oordeel over de rel die de Nederlandse judowereld deze week op zijn grondvesten deed schudden: het vertrek van Deborah Gravenstijn als bestuurslid en daarmee de terugkeer van Bonnes als directeur is een goede zaak.

"We zitten in de eindfase naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro en we staan op het punt om ook na Rio grote investeringen te doen in de judosport, samen met de bond. Dan is stabiliteit en rust van groot belang", legt Hendriks uit.

Hij vervolgt: "Ik heb waardering voor Gravenstijn, die zich terugtrekt als bestuurslid. Ik kan me voorstellen dat zij zich beschadigd voelt. Het onverkwikkelijke van zo'n zaak is dat daar harde woorden worden gesproken en het van iemand vraagt om in het belang van de sport na te denken."

Henry Bonnes, de directeur die terugkeert bij de judobond

Chaos bij de bond

De Nederlandse judowereld stond deze week in vuur en vlam, nadat Bonnes maandag zijn functie had neergelegd, omdat hij een gebrek aan vertrouwen van het bestuur van de bond voelde. Wat volgde was een enorme chaos.

Bronnen vertelden aan de NOS dat aan het opstappen van Bonnes een persoonlijke vete met Gravenstijn ten grondslag lag. Twee groepen judoka's maakten daarop via open brieven hun standpunt duidelijk. Vrijdagnacht stapte Gravenstijn onder grote druk op, waarmee de soap ten einde lijkt te zijn gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl