Max Verstappen in actie in Melbourne
NOS Sport

Vijfde tijd voor Verstappen bij kwalificatie Australië

Max Verstappen heeft zichzelf een goede uitgangspositie verschaft voor de grand prix van Australië. Tijdens de kwalificatie zette hij de vijfde tijd neer. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton vertrekt zondagochtend van poleposition.

Met die vijfde startplek blijft Verstappen, die in zijn eerste seizoen niet verder was gekomen dan de zesde startplek, onder anderen zijn teamgenoot Carlos Sainz voor. De Spanjaard kwam tot de zevende tijd.

'Beter'

Verstappen reageerde voor de camera van Ziggo Sport verheugd op zijn goede kwalificatie. "Het is natuurlijk beter dat alleen de Mercedessen en Ferrari's voor mij staan. Ik kom in de buurt."

De nieuwe manier van kwalificeren zorgde ervoor dat er voortdurend gestreden werd om de posities aan de veilige kant van de streep, die steeds meer naar de bovenkant van het klassement schoof.

Het ene team had meer gevoel voor die opzet, dan het andere. Zo onderscheidden de Toro Rosso-coureurs Verstappen en Sainz zich door meerdere keren op het juiste moment een snelle ronde neer te zetten en probleemloos Q3 te halen.

  • ANP
    Verstappen ontvangt de felicitaties van chief-engineer Phil Charles van Toro Rosso
  • ANP
    Red Bull-baas Helmuth Marko (l) spreekt Sainz (m) en Verstappen toe na de kwalificaties
  • ANP
    Verstappen is populair in Australië
  • ANP
    Max Verstappen op weg naar de vijfde tijd tijdens de kwalificaties in Melbourne
  • ANP
    Max Verstappen reageerde verheugd: Beter!

"Het is allemaal net wat moeilijker dan vorig jaar", zegt Verstappen daarover. "Je hebt steeds maar een rondje om een goede tijd neer te zetten, maar het ging goed."

Vijftigste pole Hamilton

In die derde en laatste kwalificatieronde was de strijd om poleposition ver te zoeken. Hamilton zette al vroeg een snelle ronde neer, waarop zijn Mercedes-ploeggenoot Nico Rosberg (tweede) en Ferrari-coureur Sebastian Vettel (derde) nauwelijks nog een poging ondernamen om de Brit voorbij te gaan.

Het is alweer de vijftigste keer dat drievoudig wereldkampioen Hamilton van P1 van start gaat. De race begint zondagochtend om 06.00 uur Nederlandse tijd en is op NOS.nl te volgen via een liveblog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl