NOS Voetbal

De emotionele turbine van Locadia

Jürgen Locadia voorspelt schaakspel bij PSV- Ajax

De dagen zijn wel eens eentoniger geweest voor Jürgen Locadia. De aanvaller van PSV zit in een turbine van emoties. De uitschakeling in de Champions League is amper verwerkt of hij krijgt te horen dat hij bij Oranje zit. Dan volgt zondagmiddag de eredivisietopper PSV-Ajax en meteen daarna de week met Oranje.

Eerst maar eens terug naar dinsdagavond. "Ik heb moeilijk geslapen", erkent Locadia. Het duel met Atlético Madrid heeft zijn sporen nagelaten. Locadia was in de reguliere speeltijd nog het dichtst bij een doelpunt. "De paal, ja. Daar denk ik nog wel eens aan terug. Zeker nu Barcelona de volgende tegenstander had kunnen zijn. Dat was een mooi affiche geweest."

Beter en completer

De 'les van Madrid' is helder. "We zijn verder dan we denken. We kunnen meer uit onszelf halen dan we dachten." Voetballen in de Champions League, Locadia beseft nu dat het van enorm belang is voor zijn ontwikkeling. "Daarom is PSV-Ajax van komende zondag ook zo belangrijk. Spelen tegen jongens als Griezmann of Godn, dat maak je niet elke week mee. Daar wordt je beter en completer van."

Jürgen Locadia uitbundig na een Eindhovens doelpunt

Aan het begin van dit seizoen zag Locadia het niet zitten om de positie links voorin op te vullen. "Maar ik heb de knop omgezet en er mijn eigen invulling aan gegeven. En zie: nu word ik zelfs geselecteerd voor Oranje."

Schaakspel

Spelen op Wembley tegen Engeland, het zou zomaar kunnen voor Locadia. Eerst wacht nog die andere wedstrijd. Tegen Ajax. "Ik denk dat het een schaakspel wordt. We moeten zuinig omgaan met onze energie. Negentig minuten druk zetten, dat kan niet. We moeten toeslaan als het mogelijk is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl