Dirk Kuijt (l) en Giovanni van Bronckhorst op het trainingsveld
NOS Voetbal

Van Bronckhorst: benieuwd naar Feyenoord zonder Kuijt

Giovanni van Bronckhorst mist zaterdagavond tegen De Graafschap Dirk Kuijt. De blonde centrumspits is geschorst. Van Bronckhorst maakt zich geen zorgen over de afwezigheid van Kuijt.

"We hebben genoeg mogelijkheden binnen de selectie om zijn afwezigheid op te vangen", aldus de trainer vrijdagmiddag. "Het is interessant om te zien hoe anderen het gaan invullen, hoe het team reageert op Dirks afwezigheid. Daar ben ik nieuwsgierig naar."

Bilal vervanger?

De trainer van Feyenoord wilde niet loslaten hoe Feyenoord gaat spelen. Wel liet hij iets los over buitenspeler Bilal Basaçikoglu, die tegen Vitesse (2-0 zege) indruk maakte als invaller. De kans is groot dat Basaçikoglu de vervanger is van Kuijt.

"Ik ben heel erg blij met Bilal", zei Van Bronckhorst. "Aan het begin van het seizoen is hij bij veel van onze doelpunten betrokken geweest. De laatste weken heeft hij weer vaak een beslissende rol. Bilal brengt wat we van hem verwachten. Met zijn snelheid, goede voorzet en scorend vermogen is hij belangrijk voor ons."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl