NOS Nieuws

Schultz: begrip voor zorgen over Belgische tol

Schultz: begrip voor zorgen over Belgische tol

Minister Schultz steunt de kritiek van Nederlandse vervoerders op de invoering van tol voor vrachtwagens in België. De Belgen willen vanaf 1 april tol heffen voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton, maar volgens vervoerdersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) zijn er veel technische problemen en zijn er ook te weinig tolkastjes. De vervoerders dringen aan op uitstel.

Schultz heeft begrip voor de zorgen en zegt dat ze al eerder bij de Belgen tegen de tol heeft geprotesteerd. "Maar tegenhouden kan ik het niet." Ze vindt het goed dat TLN nu zelf aandacht vraagt voor allerlei praktische problemen. Volgens haar gaat het er nu vooral om het systeem praktischer te maken. Mocht dat nodig zijn, wil ze daar zelf ook wel weer met de Belgen over praten.

De minister benadrukt dat er Europees niets tegen het Belgische tolsysteem kan worden gedaan. Ze hoopt wel dat er in de toekomst afspraken kunnen worden gemaakt om de verschillende systemen te harmoniseren. "Het is vreselijk dat je in het ene land een vignet moet hebben, het andere werkt met slagbomen, en in het volgende land word je geflitst; als je het hebt over vrij verkeer van goederen is dat niet prettig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl