De voorpagina van het AD
NOS Nieuws

AD: niet illegaal gehandeld met pleitnota

Het AD heeft de pleitnota van de advocaat van Geert Wilders niet op illegale wijze verkregen, maar kan niet zeggen of de bron van de krant dat wel heeft gedaan.

De krant publiceert vandaag over de pleitnota, op de dag van de regiezitting in het 'minder-minder'-proces. Volgens advocaat Geert-Jan Knoops kan het niet anders of een hacker heeft het document buitgemaakt.

Niets illegaals

Adjunct-hoofdredacteur Frank Poorthuis wil niet zeggen of de bron van de krant inderdaad een hacker is. Maar op de vraag of hij voor zijn bron de hand in het vuur durft te steken, zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal. "Dat durf ik niet zeker te zeggen. Ik weet alleen dat wij niets illegaals hebben gedaan".

Poorthuis op NPO Radio 1: ik weet dat wij niets illegaals hebben gedaan

Volgens Poorthuis is er tot publicatie overgegaan na overleg met de advocaat van de krant. Ook heeft een redacteur van het AD gisteravond contact gehad met Knoops. "Hij heeft ons toen niet gevraagd om van publicatie af te zien".

Rijksrecherche

Knoops wil dat de Rijksrecherche onderzoek doet naar het lek. Poorthuis zegt dat te begrijpen: "Ik begrijp heel goed dat hij zegt dat hij wil weten waar het vandaan komt. Dat zou ik ook willen weten, als ik hem was".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl