NOS Voetbal

De wond is geheeld, Rutten spreekt: ik ben Feyenoord-fan

Rutten: alleen Gio kan bij Feyenoord iets veranderen

Alle frustraties en rumoer van zijn laatste weken als Feyenoord-trainer ten spijt kijkt Fred Rutten inmiddels met een fijn gevoel terug op zijn periode als trainer van de Rotterdamse club. Bijna tien maanden geleden werd hij ontslagen door de club uit Rotterdam. Die wond is intussen geheeld. "Ik ben echt Feyenoord-fan geworden", vertelt Rutten. "Het is zo'n mooie club."

De 53-jarige voetbalcoach kijkt ook met bewondering naar zijn opvolger, Giovanni van Bronckhorst. "Het allermooiste vind ik dat hij de crisis heeft overwonnen en dat hij zich blijft ontwikkelen. Beginnende trainers maken nu eenmaal fouten, maar je ziet dat hij ervan leert. Ik bedoel: als je leert fietsen, donder je ook weleens van je fiets af."

Wat moet er volgens Rutten gebeuren om Feyenoord weer eens kampioen te maken? "Er is één man die heel veel kan veranderen in Rotterdam en dat is Gio. Hij is dé cultfiguur van Rotterdam."

Rutten: competitie met twaalf clubs is beter

Daarnaast heeft Rutten ook nog wel een duidelijk idee voor een nieuwe eredivisie. "Het wordt steeds moeilijker om ons Europees staande te houden. Dus moeten we, voetbaltechnisch, iets veranderen aan onze competitie. Het moet gewoon kleiner, met veertien of twaalf clubs."

Rutten: "We hakken de eredivisie doormidden: de onderste helft speelt om degradatie en de bovenste helft gaat om het kampioenschap."

Zondag is in de middaguitzending van Studio Sport een uitgebreid gesprek te zien met Fred Rutten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl