Graftombes voor de vermoorde mijnwerkers
NOS Nieuws

Venezolaanse mijnwerkers door het hoofd geschoten

De mijnwerkers die deze week in Venezuela in een massagraf werden gevonden, zijn vrijwel allemaal door het hoofd geschoten. Het gaat om zeventien slachtoffers, heeft de Venezolaanse aanklager bekendgemaakt.

In de zaak zijn tot nu toe vier verdachten opgepakt. Een Ecuadoraanse bendeleider die betrokken zou zijn geweest, wordt nog gezocht.

De mijnwerkers werkten in het zuidoosten van het land, in het grensgebied bij Guyana en Brazilië. Ze werden begin deze maand als vermist opgegeven. Familieleden gingen dagenlang de straat op en eisten opheldering. De lichamen van de mijnwerkers werden van de week gevonden in een massagraf.

Bendestrijd

In het gebied waar ze werden gevonden, zijn veel illegale mijnen en het is berucht vanwege de strijd tussen bendes. De Venezolaanse regering zegt dat die achter de moorden zitten, maar volgens de oppositie waren ook overheidsagenten betrokken.

Getuigen zouden hebben verteld dat de mijnwerkers werden vastgehouden door mannen die politiebadges droegen.

Volgens oppositieleden en familieleden zijn er in totaal 28 mijnwerkers vermoord. De aanklager zei vandaag dat het tot nu toe bevestigde aantal 17 is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl