Henk Grol en Kim Polling zijn twee van de vijf judoka's die de brief ondertekend hebben
NOS Sport

Topjudoka's willen dat Gravenstijn vertrekt

Vijf Nederlandse topjudoka's zijn de bestuurlijke onrust binnen hun sport meer dan zat. In een open brief roepen ze Deborah Gravenstijn op om te vertrekken als bestuurslid bij de judobond. Daarnaast hopen ze dat Henry Bonnes terugkeert als directeur topsport. De brief is ondertekend door Kim Polling, Marhinde Verkerk, Henk Grol, Anicka van Emden en Dex Elmont.

Bonnes maakte afgelopen maandag bekend dat hij per direct stopt als directeur bij de Judo Bond Nederland. Volgens hem was er een gebrek aan vertrouwen binnen het bondsbestuur. Later bleek dat een persoonlijke vete met bestuurslid Deborah Gravenstijn waarschijnlijk ten grondslag ligt aan het besluit van Bonnes.

Polling: Gravenstijn moet weg, Bonnes terug

"Onze sport heeft nu en ook in de toekomst baat bij een betrouwbaar bondsbestuur en een betrouwbare leider. Ons vertrouwen in het bestuur is de afgelopen dagen op losse schroeven komen te staan", staat in de brief.

"Door jouw vertrek (Henry Bonnes, red.) is de bond een roerloos schip geworden en dat is het laatste waar wij op zitten te wachten, vijf maanden voor de Olympische Spelen. Wij, en onze coaches, zijn gebaat bij totale rust tot aan Rio."

"Deborah, jouw rol als bestuurslid topsport heeft vanaf het begin af aan voor vraagtekens gezorgd. In diverse functies ben je betrokken bij de judosport, maar moet een portefeuillehouder topsport niet volledig onafhankelijk zijn? In onze beleving staan we nu op het punt dat ook jij het belang van onze sport en sporters bovenaan moet stellen."

"Bij deze willen wij dus een klemmend verzoek doen aan jou, Deborah, om in het belang van judoënd Nederland af te treden. Aanvullend aan jou, Henry, het verzoek om je dan weer beschikbaar te stellen als directeur topsport."

Lees hier de volledige open brief van Dex Elmont, Anicka van Emden, Henk Grol, Kim Polling en Marhinde Verkerk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl