Postzegels werden 1 januari opnieuw duurder
NOS Nieuws

Kamp vindt postzegels niet te duur

Minister Kamp wijst kritiek op de hoge prijs van postzegels van de hand. Een postzegel van PostNL kost nu 73 cent, bijna een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden. In de Tweede Kamer benadrukte hij dat een postzegel in België 79 cent kost en in Groot-Brittannië 94 cent. In Denemarken betaal je 2,55 euro voor een brief die er een dag over mag doen.

De minister zei dat PostNL het moeilijk heeft in de krimpende postmarkt. Van de overheid moet PostNL ervoor zorgen dat het versturen en ontvangen van post voor iedereen in Nederland toegankelijk en betaalbaar blijft. Dat betekent bijvoorbeeld dat er voldoende postkantoren en brievenbussen moeten zijn. Kamp benadrukte dat het bedrijf jaren verlies heeft geleden op die markt.

Sandd

In een Kamerdebat over de post maakten veel Kamerleden zich zorgen over de toekomst van Sandd. Kamerleden vroegen zich af of het bedrijf niet op een oneerlijke manier concurrentie ondervindt van PostNL. Sommigen willen minimumtarieven voor de zakelijke markt. Kamp ziet daar weinig in.

De minister wees erop dat de Kamer tegen zijn zin eerder in de wet heeft vastgelegd dat volgend jaar 80 procent van de medewerkers van Sandd een arbeidsovereenkomst moet hebben. Nu is dat nog maar zo'n 50 procent. Mogelijk kan Sandd om financiële redenen niet voldoen aan de 80 procent en dan dreigen er sancties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl