NOS Voetbal

Cocu: ik moést De Jong wel wisselen

Uiteindelijk pakte de wissel Luciano Narsingh voor Luuk de Jong twee minuten voor het einde van de verlenging helemaal verkeerd uit. Want Narsingh miste als enige PSV'er in de strafschoppenserie tegen Atlético Madrid. Weg kwartfinales Champions League.

Dacht trainer Phillip Cocu al aan penalty's toen hij Narsingh op het nippertje binnen de lijn bracht? "Nee. Luuk kon gewoon niet meer verder. Hij had kramp in beide benen, dus ik moest wel wisselen", zei hij op de persconferentie na afloop.

Toch keek Cocu met een goed gevoel terug op het duel. "Ik ben trots. Grote klasse wat ze hebben gebracht, zeker qua tactische discipline. We waren héél dicht bij de kwartfinales als je ziet dat Jeroen Zoet een van de penalty's bijna pakte. Het ontbrak ons een beetje aan geluk."

Luciano Narsingh heeft zijn strafschop gemist

Diego Simeone, de trainer van Atlético, was onder de indruk van PSV. "Ze hebben een grootse impressie achtergelaten. Ze kunnen verschillende systemen spelen en hebben veel lengte. Iemand als Luuk de Jong is lastig te bespelen."

"Het leek wel een bekerwedstrijd. Of een schaakwedstrijd. Wie de eerste fout had gemaakt, had verloren", sloot Simeone af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl