Greg van Avermaet wint Tirreno-Adriatico
NOS Wielrennen

Van Avermaet blijft Sagan één seconde voor in Tirreno

Greg van Avermaet heeft de 51ste Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De Belg hield na de afsluitende tijdrit de Slowaak Peter Sagan welgeteld één seconde achter zich in het klassement.

Sagan stond in de algemene rangschikking acht tellen achter Van Avermaet. In de ruim tien kilometer door San Benedetto del Tronto zette de wereldkampioen op de weg een scherpe tijd neer: 11.32. Van Avermaet haalde dat niet, maar bleef net binnen de marge die hij mocht prijsgeven.

Dat renners als Van Avermaet en Sagan om de eindzege konden vechten, had vooral te maken met het schrappen van de vijfde etappe afgelopen zondag wegens slechte weersomstandigheden. Die rit bevatte onder meer een aankomst bergop.

Cancellara

De dagzege ging naar Fabian Cancellara. De Zwitser van Trek legde de 10,05 kilometer af in 11.08. Hij was liefst dertien seconden sneller dan de nummer twee Johan Le Bon. Voor Cancellara, die vorig jaar ook al de afsluitende tijdrit op zijn naam schreef, was het al zijn vierde overwinning dit jaar.

Tom Leezer eindigde in eerste instantie keurig als vijfde in de tijdrit. Maar later meldde zijn ploeg Lotto-Jumbo aan de organisatie dat die uitslag onmogelijk kan kloppen.

De goede tijdrit van Bauke Mollema zorgde ervoor dat hij als negende eindigde in het eindklassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl