Honderden vluchtelingen proberen eerder deze week in het noorden van Griekenland de hermetisch afgesloten grens met Macedonie over te steken
NOS Nieuws

Macedonië stuurt migranten terug naar Griekenland

Macedonië heeft een groep migranten teruggestuurd naar Griekenland. Ze werden volgens de politie vannacht met vrachtwagens over de grens gezet. Om hoeveel migranten het precies gaat is niet duidelijk. Er worden getallen genoemd van 600, maar ook van ruim 2000. Macedonië had al laten weten dat de migranten niet konden blijven.

De grens tussen Macedonië en Griekenland is hermetisch gesloten. De groep migranten wist via een rivier de oversteek te maken. Ze hadden eerder het kamp in het Griekse Idomeni verlaten.

Geen kans

Tijdens hun tocht liepen ze vier uur over modderige paden. Bij aankomst in Macedonië werden ze gelijk vastgezet door de autoriteiten. Gisterochtend werden de lichamen van drie vluchtelingen gevonden in de rivier. Vermoedelijk zijn ze tijdens de oversteek verdronken.

De Griekse premier Tsipras zei vanochtend dat er geen kans is dat de grenzen op de Balkanroute weer opengaan. Hij roept de vluchtelingen op om het kamp bij de grens met Macedonië te verlaten en zich aan te melden bij de officiële opvangcentra in Griekenland.

Honderden migranten vluchten weg uit Grieks kamp

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl