Het gebouw van de Tweede Kamer
NOS Nieuws

NCTV: geen concreet plan voor aanslag op Prinsjesdag

Er was geen concreet plan van moslimextremisten om vorig jaar op Prinsjesdag een aanslag te plegen in Den Haag. De beveiliging is dan ook niet aangescherpt, zegt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

De Telegraaf meldt dat een aanslag op het gebouw van de Tweede Kamer is verijdeld. Jonge radicale moslims, die nauwe banden hebben met vertrokken Syriëgangers, zouden over een aanslag hebben gesproken.

De inhoud van die gesprekken zou via een cliënt zijn terechtgekomen bij advocaat Michael Ruperti. Omdat de advocaat vreesde dat er op Prinsjesdag daadwerkelijk een aanslag zou worden gepleegd, zou hij zijn geheimhoudingsplicht hebben geschonden en de veiligheidsdiensten hebben gealarmeerd.

Veel vaker

Maar bronnen zeggen tegen de NOS dat er geen concreet plan voor een aanslag was en dat de veiligheidsdiensten veel vaker zulke meldingen binnenkrijgen.

Er zou wel met mogelijke verdachten zijn gesproken, maar er was geen enkel concreet plan voor een aanslag. Daarom is de beveiliging niet aangescherpt. Ook is het Openbaar Ministerie niet ingelicht door de veiligheidsdiensten en is er dus geen strafrechtelijk onderzoek geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl