NOS Nieuws

André van Duin nieuwe presentator Heel Holland Bakt

André van Duin vervangt in het komende seizoen van Heel Holland Bakt Martine Bijl, de vaste presentator van het programma. Bijl herstelt van een hersenbloeding, waardoor ze de nieuwe serie niet kan presenteren.

Bijl werd door de hersenbloeding getroffen toen de opnames voor het derde seizoen al waren afgerond. Eerder deze maand maakte Omroep Max bekend dat Bijl het vierde seizoen van Heel Holland Bakt niet kan presenteren.

De laatste weken werd volop gespeculeerd over de invalpresentator. Paul de Leeuw, Harm Edens, Hennie Huisman, André van Duin en Jan de Hoop werden genoemd. Sommige BN'ers lieten al weten dat ze het programma niet zullen presenteren.

Onvervangbaar

Van Duin vertelde dat hij meteen enthousiast was. Hij zei dat hij vrijwel alle uitzendingen heeft gezien. "Het lijkt me heel erg leuk om te gaan doen", zei Van Duin in Nieuws en Co op NPO Radio 1. "Maar ik ben slechts een tussenpaus, na het vierde seizoen komt Martine weer terug."

Volgens Van Duin verloopt het herstel van Bijl voorspoedig. "En dat is maar goed ook", zei hij. "Het is allemaal leuk hoor, al die taartjes en zo, maar het programma leunde toch op Martine. Er werd veel over haar gepraat."

Van Duin vertelt dat hij eigenlijk niet kan bakken en laat weten dat hij ook geen zoetekauw is. "Dus moet ik er maar voor zorgen dat de kandidaten af en toe een worstenbroodje maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl