Henry Bonnes stopt als directeur van de judobond.
NOS Sport

Bonnes weg als directeur judobond

Henry Bonnes stopt per direct als directeur topsport van de Judo Bond Nederland. In een e-mail schrijft hij dat hij een gebrek aan vertrouwen in het bondsbestuur ervaart.

Bonnes was anderhalf jaar geleden aangetrokken om leiding te geven aan de voorbereidingen op de Olympische Spelen en het realiseren van een topsportlocatie voor de judoka's op Papendal.

Bonnes schrijft dat hij heeft moeten concluderen dat het niet langer mogelijk is door te werken. Waar het ontstane conflict met het bestuur precies over gaat, laat hij in het midden: "Het is voor mij niet langer mogelijk om onder de huidige omstandigheden mijn werkzaamheden op een integere en betrouwbare manier voort te zetten."

Eerdere onrust

Bonnes werd directeur nadat de eerdere technisch directeur Ben Sonnemans was weggestuurd vanwege alle onrust over de centralisatie. De judobond wil dat de vaderlandse top na de Spelen van Rio de Janeiro gezamenlijk gaat trainen op Papendal. Dat stuitte aanvankelijk op veel verzet.

Bonnes zag het als zijn taak om met alle judoka's te gaan praten en dat hielp. "De afgelopen maanden heb ik, onder andere door de 125 individuele gesprekken met judoka's en hun ouders, gemerkt dat de scepsis vervangen werd door enthousiasme en een positieve blik op de toekomst."

Hij betreurt zijn vertrek, maar zag geen andere oplossing. "Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg, en als men probeert daaraan te komen, houdt het op." Bonnes werkte op interim-basis voor de judobond en zou tot september in dienst zijn.

Topjudoka Anicka van Emden vindt het jammer dat Bonnes stopt, schrijft ze in een tweet:

De judobond laat weten de keuze van Bonnes te respecteren. Willem Jan Stegeman, voorzitter van de judobond, schrijft: "We zijn Henry veel dank verschuldigd voor zijn werk en inzet. Het is aan het bondsbestuur om nu zorg te dragen voor een optimale invulling van het ontstane gat voor de route naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de start van het NTC op Papendal.”

Archief: Judobond verrast door onrust onder judoka's

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl