Mike van der Hoorn houdt Christian Santos van zich af
NOS Voetbal

Van der Hoorn verbaasd over elleboog: kwam 'ie op zijn hoofd?

Mike van der Hoorn is in de slotfase van het duel met NEC (2-2) vermoedelijk aan een rode kaart en een schorsing ontsnapt, nadat een elleboogstoot van hem in het gezicht van Christian Santos onbestraft werd gelaten. De Ajacied is zich van geen kwaad bewust en hoeft zich waarschijnlijk ook geen zorgen te maken over een schorsing.

"Ik heb totaal niet de bedoeling gehad om een elleboogstoot te geven", vertelt Van der Hoorn desgevraagd. "Ik wilde hem wegwuiven, omdat hij irritant deed."

Op de beelden is te zien hoe Santos Van der Hoorn probeert te hinderen op het moment dat de Ajax-verdediger snel een vrije trap wil nemen. Op het oog reageert Van der Hoorn door met zijn elleboog het gezicht van de spits van NEC te raken.

"Kwam 'ie op zijn hoofd?", vraagt Van der Hoorn verbaasd aan de verslaggever. "Ik heb helemaal niet het gevoel gehad dat ik zijn hoofd raakte. Mijn intentie was zeker niet om dat te doen."

Santos houdt zich op de vlakte over de actie van Van der Hoorn. "Of het een elleboogstoot was? Ik weet het niet, ik voelde gewoon iets."

Geen schorsing

Ajax-trainer Frank de Boer hoeft zeer waarschijnlijk niet bang te zijn dat hij zijn verdediger zondag in de topper tegen PSV zal moeten missen. Scheidsrechter Pol van Boekel heeft de situatie namelijk tijdens de wedstrijd beoordeeld.

Om die reden kan de aanklager betaald voetbal geen onderzoek starten naar de actie van Van der Hoorn en kan de Ajacied niet geschorst worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl