Wout Weghorst

Heracles weet weer wat winnen is

Na vier nederlagen op rij heeft Heracles Almelo zondag gewonnen van hekkensluiter Cambuur. Op eigen veld was de ploeg van John Stegeman in een moeizame wedstrijd met 3-1 te sterk voor de Leeuwarders.

Heracles voetbalde in de eerste helft iets gemakkelijker dan Cambuur, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Pas na ruim twintig minuten deed de thuisploeg van zich spreken, toen Wout Weghorst de buitenkant van de paal raakte.

Scherp reageren

Cambuur loerde op de counter en had na ruim een half uur met vrijwel de eerste gevaarlijke aanval meteen succes. Jack Byrne mocht van ver buiten de zestien uithalen en zijn schot was keeper Bram Castro te machtig: 1-0. Direct daarna had Weghorst de 1-1 op de schoen, maar Calvin Mac-Intosch lag een treffer van hem in de weg.

Jack Byrne zette Cambuur op 0-1
    Wout Wegworst (l) in duel met en Vytautas Andriuskevicius
    Sander van der Streek baalt na een gemiste kans

Direct na rust herstelde Weghorst het evenwicht. Hij reageerde scherp toen Darryl Lachman en Marvin Peersman niet stonden op te letten. Leonard Nienhuis kon zijn eerste schot nog keren, maar in de rebound liet Weghorst de doelman van Cambuur kansloos.

Geen stootkracht meer

Na de gelijkmaker had Heracles het duel binnen een paar minuten moeten beslissen. Ramon Zomer kopte hard in, maar Nienhuis kreeg er een hand tegen. Weghorst scoorde, maar stond buitenspel. Jaroslav Navratil zag een leeg doel voor zich, maar schoot voorlangs.

Een kwartiertje voor tijd schoot Robin Gosens toch de verdiende 2-1 tegen de touwen. Hij pikte de bal op de rand van de zestien op met de borst en schoot onberispelijk binnen. Cambuur ging daarna verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar veel stootkracht had de ploeg niet. In blessuretijd scoorde Iliass Bel Hassani uit een counter de 3-1.