In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

'Politie had wel overleg over Feyenoord-demonstratie'

De politie heeft vorige maand wel contact gehad met initiatiefnemers van een demonstratie bij De Kuip in Rotterdam, waarbij 326 mensen werden aangehouden. Volgens RTV Rijnmond staat dat in een brief van de raadsfracties D66, VVD, SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) zei eerder in de raad dat er geen "serieus aanspreekpunt" was voor de demonstratie.

De fracties zeggen dat ze aanwijzingen hebben dat er overleg is geweest over de manier waarop de demonstratie kon plaatsvinden en dat er afspraken zijn gemaakt over de te volgen route. In de brief schrijven ze dat de initiatiefnemers contact hebben gehad met de voetbaleenheid (VBE) van de Rotterdamse politie.

De Feyenoord-fans demonstreerden vanwege een reeks nederlagen van de Rotterdamse club. De politie besloot niets te tolereren. Om te voorkomen dat de fans oprukten naar het Maasgebouw, het bestuursgebouw van Feyenoord, werden 326 mensen opgepakt.

Rotterdamse raadsleden hebben er moeite mee dat er ook ouders en kinderen zouden zijn opgepakt. Volgens Aboutaleb waren die ertussenuit gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl