Bruno Uvini (l) in duel met Kingsley Ehizibue

Twente boekt tegen PEC tiende zege

FC Twente heeft zaterdag de tiende overwinning van het seizoen geboekt. In de eigen Grolsch Veste versloegen de Tukkers PEC Zwolle met 2-1. Bij rust stond PEC nog met 0-1 voor.

PEC had in het begin van de wedstrijd niet te klagen over de arbitrage. Danny Makkelie hield eerst onbedoeld een veelbelovende aanval van Twente tegen. Daarna wuifde hij hands van Wout Brama weg, waardoor de Tukkers een strafschop werd onthouden.

De eerste de beste goede aanval van PEC, luidde meteen de 1-0 in. Robbert Schilder werkte Kingsley Ehizibue naar de grond. Doelman Nick Marsman kon de vrije trap van Wouter Marinus nog naar de zijkant boksen, maar daar stond Dirk Marcellis. Die gaf voor en Ehizibue tikte bij de eerste paal de 0-1 binnen.

Ziyech leidt Twente naar zege

Twente probeerde de schade nog voor rust ongedaan te maken, maar slaagde daar niet in. Vlak na de pauze was het wel raak. Chinedu Ede kon zelf schieten, maar tikte breed op Hakim Ziyech, waarna de topscorer de bal fraai in de verre bovenhoek krulde: 1-1.

Na de gelijkmaker gooide Twente de schroom van zich af en al vrij snel viel ook de 2-1. Jerson Cabral mocht aan de rechterkant vrij naar binnen lopen en via het been van een Zwolle-verdediger viel zijn schot bij de tweede paal buiten het bereik van doelman Mickey van der Hart binnen.

Twente verzuimde na de voorsprong door te drukken, waardoor PEC in leven bleef, maar de gasten konden het Marsman nauwelijks lastig maken. Veel verder dan wat schoten van afstand kwam de ploeg van trainer Ron Jans niet. Fraaie acties van Ziyech hadden aan de andere kant ook geen succes.