Ole Einar Bjørndalen won eerder al zilver op deze WK

Noorse biatleten veroveren WK-goud

Voor de tweede dag op rij vierden de Noren in eigen land WK-succes: in navolging van de Noorse estafettedames, wonnen ook de estafetteheren vandaag goud op de 4 x 7,5 kilometer biatlon.

Noorwegen won de race met een tijd van 1 uur, 13 minuten en 16.8 seconden. Duitsland was 11,5 seconden langzamer en won zilver, Canada greep het brons, 23,4 seconden na de winnaar. De Noorse ploeg bestond uit Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø , Johannes Thingnes Bø en Emil Hegle Svendsen.

Records

Voor biatlonlegende Ole Einar Bjørndalen is het zijn twintigste WK-titel en zo zette hij een nieuw record in zijn lange carrière. De achtmalig Olympier - ook dat is een unicum - voert de WK-ranglijst aan met 43 medailles. Hij won op wereldkampioenschappen nog veertien keer zilver en negen keer brons.

Op deze WK in Oslo won Bjorndalen eerder zilver op de sprint en achtervolging. Hij is een van de oudste medaillewinnaars uit de biatlongeschiedenis.

Zijn landgenoot Svendsen staat tweede in het wereldklassement, het was voor hem zijn twaalfde wereldtitel.

Nederland neemt niet deel aan de WK. Morgen zijn de laatste races.