De koning en zijn vrouw in café Le Carillon
NOS Nieuws

Koning had emotioneel gesprek in café Parijs

Koning Willem-Alexander heeft tijdens het staatsbezoek aan Parijs gemerkt hoe de stad geraakt is door de terroristische aanslagen. Hij zei in een gesprek met de pers dat de pijn van de Parijzenaars voelbaar is, maar dat de inwoners ook hoop uitstralen.

Vanmiddag spraken de koning en zijn vrouw met de eigenaar, medewerkers en buurtbewoners van het getroffen café Le Carillon. Het paar wilde deze mensen graag spreken omdat ze het café snel weer open hebben gedaan en zich niet klein hebben laten krijgen door de terroristen. Het normale leven is er snel weer opgepikt. De buurt werkt er samen aan een betere toekomst voor de stad, zei de koning. Het was volgens hem een emotioneel gesprek.

Willem-Alexander: Parijs is hard geraakt

Het staatsbezoek aan Frankrijk zag Willem-Alexander als een manier om de gezamenlijke waarden van Nederland en Frankrijk te onderstrepen. Hij benadrukte dat het belangrijk is om de buren niet te veronachtzamen en dat het contact warm gehouden moet worden. Het laatste staatsbezoek aan Frankrijk was 25 jaar geleden.

Alexia

Tijdens het persgesprek vertelde het koningspaar ook dat het alweer een stuk beter gaat met prinses Alexia, die haar been brak tijdens de wintersportvakantie in Lech. De prinses gaat alweer halve dagen naar school en gaat volgens koningin Máxima elke dag een stapje vooruit.

De koning en de koningin hopen dat Alexia er op Koningsdag gewoon bij kan zijn.

Concert

Het tweedaagse staatsbezoek eindigt vanavond met een concert waarbij muziek van Franse en Nederlandse componisten wordt gespeeld. Ook president Hollande is aanwezig. Het koningspaar vliegt daarna weer terug naar Schiphol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl