NOS Schaatsen

Kramer hoopt op flinke straf voor Koelizjnikov

Kramer hoopt op flinke straf voor Koelizjnikov

Sven Kramer is boos en teleurgesteld door het nieuws dat Pavel Koelizjnikov is betrapt op het gebruik van het verboden middel meldonium. "Natuurlijk ben ik boos, maar het is goed dat valsspelen bestraft wordt. Ik hoop dat de sancties dusdanig zijn dat mensen er niet blij van worden."

"Als het uiteindelijk zwart-wit op papier staat, is het natuurlijk schrikken. Dat is zeker jammer", zegt Kramer. Maar volgens de kersverse wereldkampioen allround hoeft het geen slechte ontwikkeling te zijn voor de sport. "Misschien is het juist heel goed voor de sport. Het is goed dat er een systeem is waarmee de valsspelers gepakt kunnen worden."

Sven Kramer werd vorige week in Berlijn wereldkampioen allround.

Kramer vraagt zich af welke invloed de gebeurtenis zal hebben op het totale schaatsen. Tot begin deze week had de Fries nog nooit van het middel meldonium had gehoord. Pas vanaf dit jaar staat het product op de lijst met verboden middelen van het wereldantidopingagentschap WADA.

Kramer vindt het verbazingwekkend dat meldonium ook daarvoor werd gebruikt door sporters. "Ik zou het nooit nemen, niemand weet wat voor bijwerkingen zoiets heeft, straks als je vijftig of zestig bent. Ik wil mijn sport op een zo eerlijk mogelijke manier bedrijven."

Op de vraag of Kramer denkt dat Koelizjnikov nooit meer zal schaatsen, reageert hij stellig. "Als het systeem zijn werk goed doet, zien we Koelizjnikov nooit meer terug."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl